Artist in Residence Leipzig

Er zijn veel redenen om een artist in residence te doen, maar allemaal hebben ze één overtuigende kwaliteit: een onafgebroken tijd om te werken. En te lezen, ontdekken, schrijven, en zo nu en dan ook even helemaal niks doen. Deze luxe van tijd is zeldzaam, en heeft me veel nieuwe inzichten gegeven die hebben geleidt tot een nieuwe richting in mijn werk en de daarop volgende kunstwerken.

Ik heb 3 maanden tussen een grote groep van 16 kunstenaars uit elke hoek van de wereld, van Peru tot Japan, kunnen werken. We hebben samen Leipzig ontdekt, lange gesprekken gevoerd en veel samengewerkt. Dit heeft geleid tot 2 groepstentoonstellingen: 'Unfinished Haze' in de Alte Handelsschule in Leipzig, en onze grote eindtentoonstelling 'Fast Kotzen' in de studio's van de Pilotenkeuche. De exposities zijn beide gecureerd door Tena Bakšaj, en waren een groot succes!

Voor beide exposities heb ik een nieuw werk gemaakt, waarvan 'Foreign Bodies' te zien is in XPO, en 'If you cut me, I'll bleed' in het Kunsttorentje in Almelo.

Hieronder een paar foto's van de opening van 'Unfinished Haze' en 'Fast Kotzen'

FAST KOTZEN front resized.jpg