Samenwerking Sheltersuit Foundation

In samenwerking met de Sheltersuit Foundation ben ik ook kleine en unieke kunstwerkjes aan het maken om te verkopen tijdens Kunst in het Volkspark, om zo geld in te zamelen voor meer Sheltersuits voor vluchtelingen.

De Sheltersuit in een initiatief van Bas Timmer, die een waterafstotende en winddichte jas heeft ontworpen dat getransformeerd kan worden tot slaapzak. Je ritst simpelweg de slaapzak aan de jas en je bent volledig beschermd tegen de elementen. Overdag kan de slaapzak opgeborgen worden in een speciale rugtas. De pakken worden gratis weggegeven aan daklozen en vluchtelingen, en met name aan kinderen die het meest kwetsbaar zijn in de vrieskou van de vluchtelingenkampen.

Ik ben in mijn werk continu aan het onderzoeken wat voor connectie de mens heeft met zijn (zelf) geconstrueerde wereld, en daarbij ook naar de kwetsbaarheid van de mens bij het verliezen van deze omgeving. Om deze kwetsbaarheid duidelijk te maken ben ik kleine fluffy en zachte huisjes aan het maken, als een soort knuffel in sculptuurvorm. Ze zijn te koop bij zowel de kraam van Sheltersuit als bij mijn eigen kraam voor 100 euro per stuk, waarvan 50 euro direct naar Sheltersuit gaat. Zo sponsor je zowel een kunstenaar als een goed doel, en wees snel want op=op!