Eerste Expositie Pilotenkeuche Residency

JPG Unifinished hase 2.jpg

‘Unfinished Haze’ is onze eerste groepstentoonstelling van de internationale residency Pilotenkeuche, in Leipzig, Duitsland.

Opening: 15 Feb 19:00
Open: 16-23 Feb 13:00-17:00
Finissage: 23 Feb 19:00
Alte Handelsschule
Gießerstraße 75

Deken project

Voor iedereen die mij geholpen heeft of een deken gedoneerd: Bedankt! Ik ben er mee aan de slag gegaan, als het goed is worden het mooie kunstwerken :) Resultaten volgens snel!

2018-12-29 18.29.42.jpg

Solo in het Kunsttorentje Almelo


Ik ben onwijs blij dat ik in april voor een tweede keer een solo mag maken in het Kunsttorentje! Deze super mooie locatie midden in Almelo is bijzonder geschikt voor sculpturen, en ik ben bezig om een ruimte vullende installatie te maken speciaal voor deze locatie. De installatie bestaat uit verschillende nieuwe werken, waaronder de werken die ik afgelopen zomer heb gemaakt bij de Scottish Sculpture workshop.

13 april t/m 2 juni
Feestelijke opening op woensdag 17 april
Website Kunsttorentje

Update afgelopen zomer

Degene die mij volgen op Instagram hebben al meegekregen dat ik afgelopen zomer bijna 2 maanden in Schotland ben geweest. De reis begon met twee weken door de Highlands, waar ik iedere ochtend wakker werd met een ander decor van dichte bossen, grote meren, de eindeloze zee en de hoge kliffen langs de kust.

Vervolgens ben ik een maand aan het werk geweest bij de Scottish Sculpture workshop, dat in een heel klein dorpje in het noorden ligt. Ik heb een maand lang kunnen werken in hun geweldige werkplaatsen voor ijzer- en bronsgieten, de keramiekwerkplaats en de kleine bibliotheek. Ik heb mijn grote liefde voor keramiek weer herontdekt, waarbij ik zelf gietklei heb gemaakt van een hele eigenwijze, maar diep zwart bakkende klei.

Geïnspireerd door het landschap ben ik me gaan focussen op de stenen die ik overal terug zag komen; in de muren van gebouwen, de omheiningen door het landschap, en afgebrokkeld aan de kust. Ze zijn zwaar, solide en veranderen zo langzaam dat ze stil lijken te staan in de tijd. Juist vanwege deze vanzelfsprekendheid heb ik de stenen als metafoor gebruikt voor de kwetsbare natuur; door hier mallen van te maken en deze om te zetten in breekbare stenen van keramiek, kostbaar brons en loeizwaar ijzer. En ik ben nu bezig om ze ook van textiel en dekens te maken.

Deze werkperiode heeft me de ruimte gegeven om een heel nieuw hoofdstuk in mijn werk in te gaan, en ik ben dan ook nog lang niet klaar! Maar het eerste resultaat kun je in het Kunsttorentje in Almelo zien

Samenwerking Sheltersuit Foundation

In samenwerking met de Sheltersuit Foundation ben ik ook kleine en unieke kunstwerkjes aan het maken om te verkopen tijdens Kunst in het Volkspark, om zo geld in te zamelen voor meer Sheltersuits voor vluchtelingen.

De Sheltersuit in een initiatief van Bas Timmer, die een waterafstotende en winddichte jas heeft ontworpen dat getransformeerd kan worden tot slaapzak. Je ritst simpelweg de slaapzak aan de jas en je bent volledig beschermd tegen de elementen. Overdag kan de slaapzak opgeborgen worden in een speciale rugtas. De pakken worden gratis weggegeven aan daklozen en vluchtelingen, en met name aan kinderen die het meest kwetsbaar zijn in de vrieskou van de vluchtelingenkampen.

Ik ben in mijn werk continu aan het onderzoeken wat voor connectie de mens heeft met zijn (zelf) geconstrueerde wereld, en daarbij ook naar de kwetsbaarheid van de mens bij het verliezen van deze omgeving. Om deze kwetsbaarheid duidelijk te maken ben ik kleine fluffy en zachte huisjes aan het maken, als een soort knuffel in sculptuurvorm. Ze zijn te koop bij zowel de kraam van Sheltersuit als bij mijn eigen kraam voor 100 euro per stuk, waarvan 50 euro direct naar Sheltersuit gaat. Zo sponsor je zowel een kunstenaar als een goed doel, en wees snel want op=op!

Discomfort Jubileum Expositie Kunst Non Stop in de HeArtGallery

Je bent van harte uitgenodigd op de feestelijke finissage van de KunstNonStop tentoonstelling ‘Discomfort’ in de HeArtGallery zondag om 15:00 uur.

We maken er een feestelijke middag van met muziek en een 'Bring your own Food’-borrel. Neem wat lekkers mee, zoals taart, quiches, kaasjes, toastjes of een zak borrelnoten, maar schroom vooral niet om iets spannends en misschien wel 'oncomfortabels' mee te nemen.
En tijdens de finissage wordt bekend gemaakt hoeveel de schatkist 'van kunstkijken wordt je rijk' heeft opgeleverd, het is tot dan nog steeds mogelijk om je bijdrage in een van de glazen potten te stoppen :)

Er is ook een Facebook evenement: Klik hier
HeArtGallery
Drienerstraat 35, 7551 HK Hengelo
Zondag van 15:00 tot 17:00

5773-elb-265740526.jpg

Platforms Project Art Fair Athene

Vorige week stond mijn werk op de kunstbeurs Platforms Project in Athene. Het team van de Bcademie is met een aantal kleine kunstwerkjes in de koffer naar Athene gevlogen en hebben daar een week lang verteld over de Bcademie en de kunstenaars.

Ze hebben een bijzondere stand gemaakt, dat bestond uit:
Cirkel met de werken
Cirkel met ‘uitleg’
Cirkel met troep gevonden in Athene, aangevuld met wat gekochte snoepjes, blikjes bier en cola  (vol en leeg) en broches
Onder 2 troepjes zat een sticker, als je die had won je een werk naar keuze.
Het ging om het gokken; kies je voor een vol blikje bier, een mooi steentje, leeg blikje, kakkerlak of toch een mooie broche? De loten waren 2 euro per stuk, en met hard werken hebben ze in totaal 145 loten verkocht.

Er zijn 4 werken gewonnen, waaronder mijn werk! Het kunstwerk bestond uit 3 bakstenen: een van vilt, een van pluche en een gewone baksteen. Het werk is gewonnen en uitgekozen door Jaap Sleper, bekend verzamelaar en galeriehouder van Galerie 10 in Utrecht.

Expositie Robson Driedaagse

Ieder jaar ben ik onderdeel van de organisatie van de Robson Driedaagse, waarbij we een grote expositie samenstellen met werk van vrijwel alle kunstenaars in het Robson. Dit is het laatste jaar dat ik dit festival organiseer, en zal ook voor het laatst mijn werk onderdeel zijn van de grote expositie. Dus mis het niet! Er hangen 2 sculpturen van mij tussen :)

driedaagse-2017_cutedges.web.jpg

Expositie & Artist Talk in het Koelhuis Zutphen

Er staan momenteel twee grote werken van mij in Het Koelhuis, een oud gebouw uit het industriële verleden van Zutphen dat omgetoverd is tot cafe, inclusief stadsstrand. Nog te zien tot 20 augustus!